WHAT DO YOU KNOW ABOUT TROPICAL BIOECONOMICS?


Bioeconomics is without a doubt the economic model of the future!

It brings together economic activities linked to innovation, production, development and the use of products with processes from the living and renewable world. It is tropical because it is based on environmentally friendly production and the use of all of the resources and richness which is teaming beneath our feet.

It focuses on markets in the areas of crop yields, industrial processes (food processing, environment, energy, etc.), and human and animal health.

MAIN SECTORS

  • Sugar cane
  • Fruit and vegetables
  • Aromatic plants, for fragrancing or medicinal purposes
  • Horticulture and other crop production
  • Fishing and aquaculture
  • Animal rearing
  • Microalga
  • The food processing industry
  • Health and wellbeing
  • The environment

MAIN MARKETS

  • Foodstuffs and functional food
  • Bioenergy
  • Biofertilisers
  • Eco-products
  • E-health
  • Tropical natural extracts
  • Bio-sourced materials and products
  • Plants and seeds




You are a MyQualitropic member

Sign up for our newsletter

Hello world !

Last article published

16/01/2019 - Formation - Local

Formation aux Bonnes Pratiques d'Hygiène en restauration 2019 - CMAR

En réponse aux exigences réglementaires de l’arrêté du 5 octobre 2011 relatif au cahier des charges de la  formation spécifique en matière d’hygiène alimentaire adaptée à l’activité des établissements de restauration  commerciale, la CMAR propose son module : Formation aux Bonnes Pratiques d'Hygiène en restauration.

Vous trouverez donc le planning 2019 pour les 4 zones avec un démarrage à partir du 16 janvier 2019 dans l'Ouest.
 

  • Durée de la formation Bonnes Pratiques d’Hygiène : 2 jours
  • Horaires : 08h30 - 12h00 & 13h00 - 16h30 (soit 14h)
  • Coût : 250 €/personne (possibilité de prise en charge selon le profil du stagiaire : FAF, OPCA... )

See all articles

They are part of our network of partners