WHAT DO YOU KNOW ABOUT TROPICAL BIOECONOMICS?


Bioeconomics is without a doubt the economic model of the future!

It brings together economic activities linked to innovation, production, development and the use of products with processes from the living and renewable world. It is tropical because it is based on environmentally friendly production and the use of all of the resources and richness which is teaming beneath our feet.

It focuses on markets in the areas of crop yields, industrial processes (food processing, environment, energy, etc.), and human and animal health.

MAIN SECTORS

  • Sugar cane
  • Fruit and vegetables
  • Aromatic plants, for fragrancing or medicinal purposes
  • Horticulture and other crop production
  • Fishing and aquaculture
  • Animal rearing
  • Microalga
  • The food processing industry
  • Health and wellbeing
  • The environment

MAIN MARKETS

  • Foodstuffs and functional food
  • Bioenergy
  • Biofertilisers
  • Eco-products
  • E-health
  • Tropical natural extracts
  • Bio-sourced materials and products
  • Plants and seeds




You are a MyQualitropic member

Sign up for our newsletter

Hello world !

Last article published

18/10/2020 - Les actus du réseau - Local

SIAL - Salon International de l'Alimentation - Paris

Salon international de l'alimentation. Le rendez-vous mondial des acteurs de l'agro-alimentaire: distribution, commerce, industriels, professionnels de la restauration, services. La rencontre de l'innovation et des affaires

 

Décryptez les tendances alimentaires

Vous souhaitez :

  • comprendre les spécificités du marché alimentaire par zone géographique,
  • découvrir les produits qui se vendent le mieux,
  • accéder aux informations utiles à une stratégie d’export ?

World Tour est conçu comme une véritable fenêtre sur le monde du commerce alimentaire : un tour du monde des grandes tendances retail qui structurent les différents marchés de la planète

 

SIAL Paris, c'est aussi :

  • SIAL TV et ses nombreuses tables rondes et interviews,
  • La Cuisine, un espace de démonstrations culinaires animé par des chefs de renom.

 

Et bien sûr, un foisonnement de tendances et d'innovations alimentaires dans les allées du salon. 7 200 exposants venus de 119 pays seront présents en 2018 : pour ne jamais être à court d'idées !
78% des exposants présentent de nouveaux produits sur leur stand

 

Source : https://www.sialparis.fr/

See all articles

They are part of our network of partners